Deutschland, genau

För några veckor sedan fick vi ett spontaninfall att bege oss till landet på andra sidan Östersjön. Med ett rejält kameralager gav vi oss iväg till halvön Rügen. Rügen är förutom att vara Sveriges spritreserv också ett underskattat turistmål. Vacker natur och mysig badarkitektur har fått mig att vilja återvända mer än en gång sedan mitt första besök för 10 år sedan.

Vår bosättning blev orten Sellin, och eftersom det var en smula ”off season” för alla som inte är pensionärer sänkte vi medelåldern grovt. På hela ön egentligen… Hur som helst, i Sellin finns en hemsk mysig pir som sticker sig ut i havet från vilken man kan beundra Rügens fina vita kalkklippor. Jag beundrade istället romantiken som satt fastlåst en bit ut på bryggan.

_f7a9192

Första dagen bjöd också på ett besök på Kdf Prora – ett 4,5km långt komplex som byggdes under 30-talet och skulle fungera som semesterort för orimligt många människor. Andra Världskriget satte dock stopp för planerna och byggnaderna har i stort sett fått förfalla. Nu har det börjat hända ett och annat på renoveringsfronten. Det känns fortfarande lite kusligt att vandra omkring där…

tyskland16-8

Desto mer idylliskt blev det i Sassnitz under andra dagen som präglas av mysig badortsarkitektur och en sjuhelvetes snickarglädje.

tyskland16-20tyskland16-24

Idyllen förbyttes till viss paranoia så fort jag köpte en fiskmacka nere i hamnen och fick några alltför vakande ögon på mig….

tyskland16-28

Trutarna skiter också kungligt i allt regelverk… ;). Intressant är hur stort hat Rügenborna verkar hysa mot allt vad måsfåglar heter. Jag tror att vi kan ha blivit utskällda för att vi ens fotade måsarna av en kiosktant (med reservation för att det kanske inte alls var så och hon  bara hade ett onaturligt högt röstläge och gillade att prata för sig själv, min tyska har dalat något).

tyskland16-25

 

Annonser

En reaktion på ”Deutschland, genau

  1. Ja, Rugen är verkligen ett underskattat turistmål! JAG VILL ÅKA DIT IGEN!
    Intressanta bilder. Älskar den första 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s